Pestkop, hou nou eens op!

Het gaat weer goed met Martijn. Hij heeft geen buikpijn meer en ook geen  hoofdpijn meer. Hij slaapt weer goed en gaat eindelijk weer met plezier naar school. Martijn is niet ziek geweest, maar hij werd gepest. Maar waarom werd-ie gepest??? Dat weet hij zelf niet. Martijn is een gewone jongen: niet te dik, niet te dun, niet te groot, niet te klein, niet te mooi, niet te lelijk, geen held en geen slappeling. Maar toch: de kinderen van zijn andere school vonden Martijn anders en daarom werd hij gepest. Het werd zo erg dat hij van school verhuisd is.

“Pestkop, hou nou eens op!” is een voorstelling die wil laten zien hoeveel pijn het kan doen en wat je voelt als je gepest wordt. Dit verhaal wordt afgewisseld met lichtvoetige, humoristische sketches. De voorstelling laat zien dat als je gepest wordt je dat niet stil moet houden. Als je met je ouders en je leerkrachten over je probleem praat kan dat zeker helpen. Jij mag zijn wie je bent, net als ieder ander!  De voorstelling vertelt ook over de pester, de meelopers en de  zwijgers. Wie zijn zij, en hoe kunnen zij de situatie veranderen?

Van 8 t/m 12 jaar

Speler: Martin Forget

Tekst: Lina Boom

Share to Facebook
Share to Google Plus

Reageer

Wordt Martin's recessent en vertel jou ervaring!