Wereldberoemd!

Gijs & Guus

De nieuwe kindervoorstelling van het theatralecircusgezelschap Circusdrome is een combinatie van spel, mime, slapstick en circuskunst. Bolle Gijs & Lange Guus verbeelden, met hun clowneske lichaamstaal, hun jongensdroom. Zij willen altijd al graag in het circus werken en kunnen niet wachten totdat het zover is. Wereldberoemde circusartiesten zijn ze dan. Gijsberto is de sterkste man ter wereld en Guuseppe een behendig jongleur.

Maar voordat het zover is moet er van alles gebeuren. De circuspiste en de rekwisieten moeten worden klaargezet. De speelse Gijs is af en toe wel erg onhandig en de bazige Guus denkt alles beter te weten. Wie wordt er eigenlijk de directeur van het circus?

Totdat plotsklaps de circusdirecteur begint te praten. Gijs en Guus moeten het vuur uit hun schoenen lopen voor de directeur. Ze hebben helemaal geen tijd meer voor onenigheid. Want ze moeten optreden!

De vierde productie van Circusdrome is kleiner van opzet dan de voorgaande en is gemaakt voor kleine (theater)zalen. De voorstelling bestaat uit een mix van clownerie, jongleren en visueel spel. De voorstelling duurt 45 minuten en is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Gijs & Guus worden gespeeld door Martin Forget en Douwe van Oven. Martin Forget, van origine Canadees, was de afgelopen seizoenen met solo mime voorstellingen te zien in diverse Nederlandse (openlucht)theaters. Douwe van Oven speelde ook in de voorgaande Circusdrome producties.

 

Share to Facebook
Share to Google Plus

Reageer

Wordt Martin's recessent en vertel jou ervaring!