Martin Forget

Martin Forget maakt familievoorstellingen, theatervoorstellingen, mime-animaties en straattheatervoorstellingen die interactief zijn en worden gekenmerkt door krachtige visuele humor. Hij is gek, absurd, maar altijd intelligent. Daarnaast regisseert hij en geeft “Mime/clownerie” workshops aan kinderen, jongeren, volwassenen en aan het bedrijfsleven. De verschillende produkties van Martin Forget zijn te zien in theaters, op scholen of op festivals, overal in Nederland zowel als in het buitenland.

Theater Zonder BlaBla

Theater Zonder Blabla is een instelling die zich gespecialiseerd heeft in
theatervoorstellingen, workshops en cultuurprojecten voor basisscholen. Het doel van Theater Zonder Blabla is kinderen de gelegenheid geven zelf op het podium te staan, naar voorstellingen te kijken en daardoor echt contact te maken met de theaterwereld. Onze activiteiten worden door professionele artiesten begeleid, die graag hun kennis en vaardigheden met de kinderen delen. Met behulp van verschillende oefeningen leren de kinderen op het toneel emoties uit te drukken, zoals woede, angst, vreugde, verliefdheid… Kortom, emoties die essentieel zijn in een voorstelling. Hierdoor krijgen de kinderen de gelegenheid hun creativiteit te ontwikkelen en hun fantasie hierbij de vrije loop te laten.

Biografie

Afkomstig uit een klein dorpje bij Montreal krijgt Martin al vroeg een passie voor alles wat met theater te maken heeft. Samen met zijn 5 zussen en 7 broers geven ze thuis regelmatig voorstellingen en al op zijn 12e wint Martin een groot theaterconcours met de imitaties van dierengeluiden, muziekinstrumenten en bekende mensen. Na de middelbare school gaat hij in Quebec Frans en theatertehniek studeren. Hier krijgt zijn passie voor de mime pas echt gestalte. Martin wil door middel van gezichts- en lichaamsuitdrukkingen een beeld van de mensen geven en herkenbare gevoelens en situaties overbrengen. Op zijn 25e komt Martin naar Europa toe omdat hij verliefd is geworden op een Groningse schone. Werkend als entertainer voor vakantieparken in Frankrijk en reizende langs diverse mime-festivals vestigt hij zich uiteindelijk bij haar in Groningen. Martin Forget heeft inmiddels ruimschoots zijn sporen verdient op allerlei festivals in binnen- en buitenland.

de artiest

Martin Forget is een Canadese artiest die al jaren actief is in de theaterwereld. Tussen 1984 en 1994 studeert Martin film, communicatie, theater en regie. In diezelfde periode besluit Martin vervolgens zijn eigen “one-man show” op poten te zetten: Comique sans blabla, en ontdekt hierbij dat hij woorden, mime en geluidsimitaties kan combineren tot één geheel. In 1994 en 1995 treedt hij met zijn programma op in Canada, Frankrijk, Polen en Nederland. In 1996 verlaat Martin Canada definitief om zich in Nederland te vestigen. Hij reist zijn nieuwe vaderland af met zijn programma Comique sans blabla. Vanaf 1997 legt Martin zich steeds meer toe op het theater voor kinderen. In dat jaar vindt de premiere plaats van zijn eerste kindervoorstelling Wie wie oui!? die hij vervolgens met veel succes opvoert in theaters, openluchttheaters, op festivals en op scholen. In 2000 volgt de kindervoorstelling Kamereiland die met een evengroot enthousiasme wordt onthaald door het jeugdige publiek. “Martin Forget kan kind zijn met de kinderen”, schreef een journalist in de Leeuwarder Courant. Dit is zonder twijfel een van de pijlers waarop het succes van zijn kindervoorstellingen rust. Andere belangijke aspecten die de voorstellingen extra aantrekkelijk maken voor kinderen zijn de grote interactie met de zaal, Martins gevoel voor absurditeit en zijn zeer sprekende mimiek en lichaamstaal. Al gauw volgt in 2002 Martins derde kindervoorstelling Jij ook van mij?, over de liefde, een thema dat alle leeftijden aanspreekt. In 2003 is hij ten slotte begonnen op te treden met de kindervoorstelling Dat mag niet! Daarnaast legt Martin zich steeds meer toe op het spelen van animaties en voorstellingen op grote en kleinere festivals in binnen- en buitenland, waaronder Frankrijk, Duitsland, België en als exotisch uitstapje Zimbabwe. Martin heeft zich kunnen verrijken door al deze ervaringen en heeft zijn eigen stijl ontwikkeld: komisch, origineel, absurd en pretentieloos

Downloadbaar fotomateriaal:

 

 

Share to Facebook
Share to Google Plus

Ervaringen van anderen

 1. Een reactie van henrike op 31 maart, 2012, [Reageer hierop]

  hallo Martin
  ik zit in groep 6 op de jan kuiperschool.
  jij had ons daar geholpen met de film Kids naar hollywood.ik vond het heeeeel leuk en mijn ouders oma’s opa en tante vonden de film heel leuk! groetjes henrike

 2. Een reactie van Natasja WItkamp op 6 juli, 2014, [Reageer hierop]

  Op 2 juli een voorstelling bij OBS Solte Campe, met behulp van Martin Forget gezien. Het was fantastisch. Alle kinderen vonden het heerlijk en het publiek genoot met volle teugen.

  Bedankt!

 3. Een reactie van Michel Séguin op 3 januari, 2016, [Reageer hierop]

  Bonjour mon Martin comment vas-tu ?
  Moi je suis toujours en Floride sous les palmiers,
  Aussitôt que j’ai la chance de retourner en Europe je viens te visiter entre temps tu es toujours la bienvenue chez moi en Floride j’ai de la place pour tout le monde pour toi, Herma et les enfants ainsi je profite de l’occasion pour te souhaiter bonne année à toi et tes proches (ton fidèle ami Michel Séguin)

 4. Een reactie van marleen van os op 27 maart, 2016, [Reageer hierop]

  De workshop mime was voor mij als clown zeer inspirerend. Het zijn mooie technieken om mee te werken en ik zal ze zeker nog vaker oefenen.
  De manier waarom je lesgeeft is prettig met een goede afwisseling tussen techniek en spel en een goed gevoel voor humor. Ontzettend bedankt!

 5. Een reactie van Louise Pichette op 2 januari, 2017, [Reageer hierop]

  Bonjour Martin grand plaisir de lire ta biographie c’est super. Je constate que Tu reçois des commentaires très positifs de ton public dis moi sur quoi je peux rire et rigoler de ton show parlé chez moi dans ton équipement animal couleur argenté j’aimerais le visionné . bonne année à vous tous.famille.vous étés loin de nous tous mais très proche de mon coeur

Reageer

Wordt Martin's recessent en vertel jou ervaring!